Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT][PS] WoW Tag

Vanosh.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1333465415-U24240.png

1. Tworzymy nowy plik o wymiarach 500x180.

2. Wklejamy nasze c4d i próbujemy je tak ustawić, powielić żeby skromnie wyglądało:

fkek.jpg

3. Na razie wygląda to tak, teraz czas na nasz render, ustawiamy go mniej więcej tak:

pwic.jpg

4. Teraz znowu bierzemy nasze c4d i próbujemy wtopić orka ustawiając oraz wymazując nie potrzebne elementy:

kjxx.jpg

5. Jak widzicie, sygnatura zaczyna powoli jakoś wyglądać, teraz czas na standardową Mape Gradientu [skrót. GM] i ustawaimy na Łagodne Światło:

cuxu.jpg

6. Następnie malujemy dolną część orka i rozmazujemy 'Rozmyciem Gaussowskim' 60%, ustawiamy na Łagodnym Świetle oraz na kryciu 60%.

ihmq.jpg

7. Teraz czas na nadanie trochę głębi sygnaturze, a więc:

- Zastosowujemy obraz [CTRL + ALT + SHIFT + E] albo Nowa Warstwa --> Obraz --> Zastosuj Obraz.

- Rozmazujemy prawe c4d oraz nadajemy efekty świetlne, Filtr --> Renderowanie --> Efekty Świetlne, u mnie wygląda to tak:

tpbi.jpg

8. Następnie powielamy warstwę i stosujemy rozmycie 'Poruszenie', Filtr --> Rozmycie --> Poruszenie i ustawiamy tak:

rbdm.jpg

9. Na powielonej warswie wymazujemy nie potrzebne elementy, które nie powinny być wymazane, u mnie wygląda to tak:

cgcg.jpg

10. Rozświetlamy głowę orka białym softbrushem, czyli robimy plamkę, rozmazujemy 'Rozmyciem Gaussowskim' i dajemy na Łagodne Światło.

Przyciemniany dół orka czarnym softbrushem, czyli robimy plamkę, rozmazujemy 'Rozmyciem Gaussowskim' i dajemy na Łagodne Światło.

gngg.jpg

11. Teraz przyszedł czas na falowanie, które stosujemy tak:

- Zastosowujemy Obraz

- Powielamy pracę i robimy 'Falowanie', Filtr --> Zniekształcenia --> Falowanie i ustawiamy tak:

dhir.jpg

12. Nie potrzebne elementy wymazujemy, czyli około tak:

aval.jpg

13. Znowu robimy naszą standardową Gm'ke, czyli tą:

cuxu.jpg

14. Teraz powtarzamy pkt.10, czyli rozświetlamy główę, a doł przyciemniamy.

15. Zastosowujemy obraz i znowu robimy Efekty Świetlne.

17. Teraz możecie dodać jakąś rameczke, napis czy co tam chcecie, ja zrobiłem to tak:

qjnw.jpg

Paczka z materiałem:

http://speedy.sh/k3sav/WoW-Tag.zip

Serdecznie pozdrawiam, Vanosh aka. *ZiomQ*.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

@up działa

--------------------------

Mi się nie podoba pod względem kolorystyki, która nie została do końca zachowana. Ork czerwono-zielony ,tło szaro-żółte (?). Wtopienie jakieś jest,lecz nie ma źródła światła ,lub go nie dostrzegłem. Ogólnie ,tutek fajny :P

random.jpg

,,Odi profanum vulgus et arceo"

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

Spritexqu, owszem jest.

Gdybyś widział c4d, byś wiedział co mam na myśli, światło odbija się od prawego c4d, do tego z góry świeci.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Fajny TuT

gmhq5mn.png

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...